IX JORNADES D’HISTÒRIA DE L’EDICACIÓ VALENCIANA: PENSAMENT, POLÍTICA, PRÀCTICA.

Des de 2001 aquestes jornades sostenen un continuat interès a promoure el coneixement d’un àmbit significatiu de la nostra realitat històrica. Tracten de conèixer i comprendre qüestions del passat de l’educació, però responent sempre a la necessitat de fonamentar la reflexió sobre problemes i fets de la realitat actual. Idees, models i procediments que es construeixen històricament, sens dubte, i constitueixen encara avui temes rellevants.

En aquesta edició oferim una convocatòria a recórrer un itinerari historiogràfic per discursos i pràctiques pedagògiques en la nostra societat valenciana, en la pròpia capital i en comarques i ciutats; ho farem, revisant components diversos: peculiaritats identitàries, bases ideològiques, models i condicions socials, signes de reproducció o transformació, iniciatives innovadores, etc. I tractant de revelar la presència en els fets pedagògics de l’obstinació dels seus subjectes o actors, la incidència del polític, els espais viscuts (quotidians i territorials), els canvis i resistències.

Les jornades, organitzades pel Departament d’Educació Comparada i Història de l´Educació i Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat, en col·laboració amb la Facultat de Filosofia i Ciències de l’Educació i la Facultat de Magisteri, volen ser un motiu i oportunitat per a prosseguir en la tasca de repensar l’educació des de la Història, revisar les pràctiques en la seua institucionalització, aclarir l’evolució de la seua organització normativa.

 

Comparte esta entrada: